GROEPSTRAININGGROEPSTRAINING
Tijdens de groepstrainingen wordt er gewerkt aan de Wing Chun technieken en structuur. Maar zeker aan krachtoefeningen en conditie. De trainingen beginnen altijd met een gezamelijk warming-up die bestaat uit een goede stevige work-out, maar ook met trainingen op de stootkussens. De groepstrainingen worden als plezierig ervaren waarbij iedereen van elk niveau genoeg aandacht krijgt. Onze Wing Chun trainingen bestaat uit de volgende elementen:

1.De vormen van Wing Chun
Alles begint bij de basis. Voor het Wing Chun is de eerste vorm de fundering voor het systeem. De eerste vorm heet de Siu Lim Tao en staat voor klein idee. Binnen de eerste vorm leert men de basiselementen van het Wing Chun zoals: Staan, de centreline theory, de fourcorner-theory en alle basistechnieken. Naast de 1e vorm leren wij ook de andere vormen zoals: De tweede vorm Cham Kiu, de derde vorm Biu Jee, de Wooden Dummy, de stokvorm, de messenvorm en de Guan Dao vorm.

2.Chi-sao training
Chi-sao is een oefenvorm waarbij de technieken van het Wing Chun worden getraint op feeling. De Wing Chun principes worden hier sterk getraint. Eén van deze principes is: Stop what comes, follow what retreats. Met name de doublehand chi-sao is een oefening waarbij twee beoefenaars elkaar kunnen testen op vaardiheid.

3.Praktijktraining en sparren
Naast de vormen het Chi-sao wordt er veel aandacht besteed aan hoe je Wing Chun kan gebruiken in een gevaarlijke situatie. Dit wordt getraint d.m.v sparren of bepaalde scenario trainingen. Met name is het sparren ook zeer effectief voor de conditie.


Double-hand Chi-sao


Sparren