EDWIN BENOIST
Edwin Benoist was één van onze lesgevers bij de Wing Chun Kung Fu groep en één van de oudste leerlingen van Sifu Hennie van den Berg. Ruim 30 jaar trainde en gaf hij les aan veel leerlingen en was hij een boegbeeld van onze sportschool. Deze pagina is toegewijd aan Edwin Benoist voor zijn toewijding, inzet en passie die hij voor sport deelde in de sportschool.

Big Ed, Edje, Ed B zoals we hem wel eens noemde was al ruim 30 jaar actief binnen onze Wing chun groep.
Na zijn militaire dienst en nog maar 19 jaar oud begon Edwin bij onze sportschool die op dat moment nog was gevestigd in één van de zalen van zwembad Den Hommel. Later verhuisde we naar de Cremerstraat en later naar de sporthal in Kanalen Eiland op de Churchilllaan en uiteindelijk in onze huidige zaal in Utrecht Terwijde. Edwin Benoist heeft alle locaties en fases van de sportschool meegemaakt. Ook was hij aanwezig tijdens de seminars van groot meester Wang Kiu, de leraar / Sifu van Sifu Hennie van den Berg.

Na een korte maar zware strijd is onze Edwin Benoist op dinsdag 4 december overleden aan de gevolgen van huidkanker. Het nieuws slaat natuurlijk in als een bom bij de familie, vrienden maar zeker ook bij onze sportschool. Edwin was naast één van onze instructeurs ook een zeer goede vriend en trainingsmaatje voor velen. Een boegbeeld binnen onze Wing chun groep die de lessen met vol enthousiasme en passie gaf en ook met vleugje humor. Dankjewel Ed, voor al je inzet, passie en je vooral het plezier wat je gaf tijdens de lessen en daar buiten!


alt text

alt text

alt text